Cumartesi, Şubat 29, 2020
Bankacılık SorularıKredi Kartı

Kredi Kartımı Kaybettim, Ne Yapabilirim ?

Kredi Kartım Çalındı, Kredi Kartım Kayboldu Ne Yapmalıyım

KREDİ KARTIMI KAYBETTİM, NE YAPABİLİRİM?

 

Kredi Kartımı Nasıl Kullanmalıyım?

– Hayatın birçok alanında karşımıza çıkan ve yelpazesi geniş bir hizmet alanına sahip, tüketim toplumunun olmazsa olmazı, harcama kapitali olarak kredi kartı ve kullanım alanı genişliği güncelliğini korumaktadır. TV, medya ortaklığı dâhilinde her türlü haber, blok, internet iletişim mecraları gibi birçok bilgi içeren içerik ve haberler ile; kredi kartı kullanım sınırlandırılmasına gidilmesine mecbur kılınması gerektiğini, yasal bir sınır koyularak kota aşım şartı getirilmesi gerektiğini her fırsatta duyurmuşlardır. Alışveriş çılgınlığı ve harcama finansının çok hızlı gerçekleştiği mali ölçek ekonomilerinde bankaların aradığı ve istediği, kazanç kapısı olarak gördüğü sıcak para fon akışı iktisat hareketliliği de budur.

– Müşteri için risk ekonomilerine yol açan, toplumu para ve borç eşiğine sürükleyen kredi kullanım aşım haznesi, her fırsatta insanların mali- psikolojik –sosyal duygu dengesini alt üst edecektir. Kredi kartı kullanımı aşım limitine takılmadan, orta düzey harcama planı ile işlem görmeli, tüketim çılgınlığı yerine doğal seyreden ekonomi dengesi kurulmalıdır. Kredi kartımı kaybettim, ne yapabilirim? Sorgu ve araştırma aşamasına hiç girmeden, güvenle kullanabileceğiniz hizmet alanları oluşturulmalı, bankalarca önlem niteliğinde alınan limit sınırlandırılmaları ve şifre seçenekleri artırılmalı, kişiye özel bulundurulan korunaklı seçeneklerle bilgi güvenliği sağlanmalıdır.

Kredi Kartım Çalındı Ne Yapmalıyım

Kredi Kartımı Kaybettim, Nereye Başvurmalıyım?

– Severek kullandığımız, yapmaktan zevk aldığımız alışveriş, yemek, sinema ve herhangidir eşyayı ya da taşınmazı satın aldığımız her türlü ticari alışveriş olayında kredi kartı kullanımı; işlerliği çok geniş olan hizmet hızı sayesinde kredi kartları vazgeçilmezimiz olmayı başarmıştır. Kullanımındaki bu geniş ürün safhaları ile kredi kartlarının her an elimizde olması; unutkanlık, kayıp, çalıntı gibi birçok kayboluş hikâyesine sebep oluştur. Kredi kart kaybı hemen hemen herkesin başına gelebilecek bir durumdur.

– Kaybolması halinde kredi kartı kullanım esasları dikkate alınarak banka müşteri hizmetleri aranmalı, kayıp alıntı işlemler seçeneğinden hızlıca iletişim sağlanmalıdır. Banka limit özelliğinden önceden kurulmuş olan hizmet şart beyannamesinden 150 TL’ye kadar alışveriş limiti hatırlatılmalı, madur olduğunuz ve doğru söylediğinize dair müşteri temsilcisi ile bilgi akımı sağlanmalı, konu ile ilgili güven verilmelidir. Aksi takdirde hile ve aldatma ceza prensipleri gereğice mali desteklerini kaldıracak 150 TL limit akışına son vereceklerdir. Bu takdirde kredi kartını çalan her kimse kart limitini boşaltabilir ve hırsızlık, cezası verilmeden mali kayıplara yol açacaktır. Kredi kartı kaybolması halinde arama ve çeşitli mercilerle aratma yerine zaman kaybı olmaması için direkt yasal haklar çerçevesinde emniyet ve banka personelleri harekete geçirilmeli zaman etkin ve kaliteli kullanılmalıdır.

– Sizin dışınızda gelişen her türlü ekonomik hareketlenme ve alışveriş akımının devam etmesi halinde; banka dahi çözüm sağlayamıyor mağdur olmaya devam ediyorsanız; her türlü hukuki yollara başvurarak yasal merci noktalarından konuyu Cumhuriyet Savcılıklarına bildirebilir; hizmetin en kaliteli ve kanuni yollarından faydalanabilirsiniz. Kullanılmayan kredi kartları hala duruyor mu? ya da kart mali hareketliliği yaşanıyor mu? Sorularıyla kontrol amaçlı gözlem yapılmalı, kayıp çalıntı vs. her türlü fark ediliş halinde acilen bankalara bildirimde bulunulmalıdır.

faruk erdemir

Bir cevap yazın